Ponta Delgada prezentare

Ponta Delgada

Cel mai mare membru al arhipelagului Azorelor este São Miguel, care se situează la 900 km de Madeira şi la 1350 km de Lisabona. Insula São Miguel are suprafaţa de 747 km2 şi lungimea de 65 km. Ponta Delgada cel mai mare oraş, care este şi capitala Insulelor Azore, se află pe ţărmul sudic. Oraşul Ponta Delgada cu 25000 de locuitori dispune de un port însemnat.

Atracţiile din Ponta Delgada

Monumentul emigranţilor

În perioada dictaturii Salazar (1928 – 1960) şi după cutremurul din 1958 care a lovit insulele Azore, o parte însemnată a populaţiei a emigrat în Statele Unite ale Americii. Statuia aduce omagiu acestora.

Biserica Sao Sebastian

Biserica Sao Sebastian este biserica principală a oraşului, care a fost ridicată în secolul al XV-lea. Biserica a fost construită în renumitul stil portughez Mánuel, în interiorul ei găsindu-se importante sculpturi în lemn.

Clădirea Primăriei

Clădirea Primăriei este una dintre cel mai frumoase clădiri în stil baroc din Ponta Delgada, care a fost iniţial casa unei familii bogate de comercianţi din secolul XVII-lea.

Excursii de observare a delfinilor şi a balenelor

În apa Oceanului din jurul ţărmurilor Insulelor Azore, trăiesc o mulţime de delfini şi de balene, în Ponta Delgada numeroşi întreprinzători oferă turiştilor excursii navale pentru admirarea delfinilor sau a balenelor.

Muzeul Carlos Machado

Muzeul Carlos Machado este unul dintre cele mai vechi şi importante muzee al Insulelor Azore, care a fost înfiinţat în anul 1876 de către profesorul Carlos Maris Machado, un iubitor al naturii. În muzeu putem face cunoştinţă cu flora şi fauna Insulelor Azore.
Pagina de web: http://museucarlosmachado.azores.gov.pt/

Portul

În portul Ponta Delgada putem vedea alături de jachturi şi nave transoceanice şi vase pescăreşti active, deoarece o parte din populaţia locală trăieşte din pescuit.

Fortăreaţa Sao Bras

Fortăreaţa Sao Bras (Forte de Sao Bras) datează din perioada Renaşterii, care a fost construită în secolul al XVI-lea. Fortăreaţa se află amplasată pe ţărm, deoarece iniţial avea rolul de a apăra Ponta Delgada de atacurile piraţilor. Vizitarea fortăreţei aflate în vecinătatea portului pescăresc este un program interesant. În zilele de luni fortăreaţa este închisă.

Praca Goncalo Velho Cabral

Centrul oraşului Ponta Delgada este Praca Goncalo Velho Cabral. Aici se găsesc cele trei arcade ale zidului vechi al oraşului. În centrul oraşului cafenele plăcute îşi aşteaptă clienţii.

Ponta Delgada - Hărţi

contentmap_plugin