Recife prezentare

Recife este capitala statului Pernambuco, fiind cel mai mare şi mai important oraş de pe ţârmul de N-E al Braziliei. Oraşul întemeiat de olandezi dispune de cultură importantă şi de un centru interesant. Recife este denumit şi Veneţia Braziliei, deoarece se află situat la confluenţa a trei râuri (Capibaribe, Beberibe, Jordão). Insulele despărţite de râuri sunt legate de poduri.  Recife se află pe un teren plat, altitudinea deasupra nivelului apei oceanului fiind de numai 2 metri. Turiştii sun atraşi de Recife datorită plajelor sale, atracţiilor istorice, carnavalului, valorilor artistice şi a bucătăriei braziliene.

Recife aşezarea geografică, vremea

Recife se află situat în partea de N-E a Braziliei, la confluenţa a trei râuri, pe câmpie. Recife este cel mai estic oraş al Braziliei, aproape de Ecuator.
Recife dispune de un climat tropical, care se împarte în anotimp uscat şi anotimp ploios. Anotimpul uscat durează din luna septembrie până în martie, anotimpul ploios ţine din luna aprilie până în august. Temperatura este ridicată tot anul şi are variaţii minime.

 

Ian

Feb

Mar

Apr

Mai

Iun

Iul

Aug

Sep

Oct

Noi

Dec

Ziua (°C)

29

29

29

29

28

27

27

27

28

27

28

29

Noaptea (°C)

25

25

24

24

23

22

21

22

23

25

24

25

Precipitaţii (mm)

41

90

197

241

335

318

224

147

62

37

25

40

 

Atracţiile şi programele din Recife

Centrul (Centro)

Centrul oraşului este partea istorică a oraşului, care se situează pe ţârmul Oceanului Atlantic la vărsarea râului Capibarive şi se compune din cartierele: Recife Antigo (Recife vechi), Santo Antônio, São José, Santo Amaro şi Boa Vista. Unele părţi ale oraşului sunt legate între ele de poduri. În Centru se găsesc majoritatea clădirilor istorice şi cartierul administrativ. Portul din Recife Antigo era pe vremuri cel mai mare port al Americii.

Zona de Sud (Zona Sul)

Zona Sul este cea mai modernă parte a oraşului, vizitată mai ales de către turişti, care a fost construită între plajele de pe barierele de corali naturali. În această parte a oraşului găsim o mulţime de hoteluri, restaurante şi baruri, aici se află de asemenea cel mai mare centru comercial şi aeroportul din Recife.

Zona de Vest (Zona Oeste)

Zona Oeste este zona cea mai verde al oraşului Recife, unde se găseşte pădurea virgină, care acoperea odinioară întregul ţârm estic al Braziliei. În Zona Oeste se găsesc două muzee importante, (Instituto Ricardo Brennand şi  Museu-Oficina Francisco Brennand), totodată aici se află una dintre cele mai bune universităţi ale Braziliei, Institutul Militar din Recife.

Zona de Nord (Zona Norte)

Zona Norte este un cartier bogat, unde se găsesc case frumoase, şcoli şi spitale. Pe teritoriul Zonei de Nord sunt numeroase parcuri.

Aeroportul Internaţional Guararapes-Gilberto Freyre din Recife

Aeroportul ultramodern din Recife se găseşte în apropierea centrului. Aici sosesc din Lisabona cursele aeriene TAP Air Portugal. Aeroportul fiind aproape de şirul de hoteluri de pe litoral, aşadar este uşor de ajuns în Centru.

Recife - Hărţi

contentmap_plugin