Porto Alegre prezentare

Porto Alegre este capitala celui mai sudic stat al Braziliei Rio Grande do Sul. Oraşul a fost întemeiat în anul 1772, de către imigranţii portughezi veniţi de pe Insulele Azore. La sfârşitul secolului XIX-lea au sosit la Porto Alegre alţi imigranţi din numeroase ţări europene, mai ales germani, italieni şi polonezi. Din această cauză marea majoritate a locuitorilor din Porto Alegre este de origine europeană
Una dintre cele mai bogate oraşe al Braziliei este renumită pentru policromia sa, unele grupuri etnice imigrante au adus cu ei culturi diferite şi amestecul acestor culturi a creat faţa unică a oraşului Porto Alegre. Oraşul este centrul economic, politic şi cultural al Braziliei de Sud.
În Porto Alegre se găsesc 21 universităţi, cu care oraşul a devenit citadela cercetărilor ştiinţifice în diferite domenii, alături de aceasta Porto Alegre este bogat şi în resurse naturale. Oraşul este înconjurat de întinderi mari de apă dulce, care este mărginit de un ţârm de 73 km, unde sunt posibilităţi minunate pentru practicarea sporturilor şi programe pentru petrecerea timpului liber aşteaptă vizitatorii. Porto Alegre este în adevăratul sens al cuvântului un oraş verde, unde se găsesc nemumărate parcuri, rezervaţii naturale şi pieţe.
Porto Alegre dispune de posibilităţi dezvoltate pentru conferinţe şi cu experienţă mare în domeniul organizării de evenimente. În oraş se remarcă viaţa culturală, se evidenţiază teatrul, muzica şi viaţa literară. În Porto Alegre se găsesc 30 de teatre şi 50 de muzee. În oraş se amestecă în mod interesant atracţiile istorice şi clădirile moderne, cartierele. În fiecare noapte barurile, discotecile, puburile, cafenelele şi cluburile de dans îi aşteaptă pe cei dornici să se distreze.

Porto Alegre aşezarea geografică, vremea

Porto Algre se întinde pe malul estic al lacului Guaiba. Lacul este mărginit de cea mai mare lagună de apă dulce a Braziliei, Lagoa dos Patos. Suprafaţa de apă a lagunei este navigabilă, fiind un centru industrial şi de comerţ important.
Porto Alegre dispune de un climat subtropical umed, unde cantitatea precipitaţiilor este ridicată tot anul. Nivelul umidităţii este ridicat în oraş. Verile sunt fierbinţi şi ploioase, iernile sunt blânde, gerul se întâlneşte rar.

 

Ian

Feb

Mar

Apr

Mai

Iun

Iul

Aug

Sep

Oct

Noi

Dec

Ziua (°C)

31

31

28

26

22

19

19

20

21

23

27

29

Noaptea (°C)

19

20

18

16

12

9

9

10

12

14

16

18

Precipitaţii (mm)

90

80

100

100

110

130

120

120

130

90

80

90

 

Atracţiile şi programele din Porto Alegre

Fundacao Ibere Camargo

În clădirea premiată al arhitectului portughez Alvaro Siza, se găseşte expoziţia de artă contemporană. Alături de picturile, sculpturile şi desenele artistului modernist Iberê Camargo,din muzeu se deschide o panoramă minunată asupra oraşului şi râului Guaiba. http://www.iberecamargo.org.br/site/default.aspx

Muzeul de Ştiinţă şi Tehnologie PUCRS (Museu de Ciencias e Tecnologia PUCRS)

Este un muzeu interactiv al ştiinţei şi tehnologiei, unde adulţii şi copiii deopotrivă merg cu plăcere.
http://www.pucrs.br/mct/

Casa de Cultură Maria Quintana (Casa de Cultura Mario Quintana)

Clădirea aflată în Centrul oraşului Porto Alegre a funcţionat iniţial ca hotel, astăzi este centru cultural, unde se găsesc expoziţii de artă, concerte, cinematografe şi cafenele.

Linha Turismo

Cele 11 staţii ale cursei de autobuz Linha Turismo prezintă principalele obiective turistice din Porto Alegre (parcuri, monumente, biserici, etc.).  În autobuze ne călăuzeşte un ghid în trei limbi. Circuitul porneşte din faţa Traverssa do Carmo 84 şi costă 5 – 7 R$.

Monumentul imigranţilor Azorieni (Monumento aos Açorianos)

Statuia înaltă de 17 m aduce omagiu întemeietorilor oraşului Porto Alegre, imigranţii portughezi de pe Insulele Azore.

Aeroportul Internaţional Salgado Filho

Aeroportul oraşului Porto Alegre se află la numai 7 km de centrul oraşului. Compania Aeriană TAP Air Portugal operează curse directe din Lisabona. Aeroportul modern din Porto Alegre a fost inaugurat în anul 2001. De pe aeroport se poate ajunge în apropierea centrului oraşului cu autobuzul, de unde merită să călătorim în continuare cu taxiul.

Porto Alegre - Hărţi

contentmap_plugin