Natal prezentare

Natal este senzaţia turistică a Braziliei cu cea mai rapidă dezvoltare. Capitala statului Rio Grande do Norte are o aşezare ideală şi dispune de resurse naturale pentru a fi un adevărat paradis turistic. În oraş bate soarele mai mult de 300 de zile pe an, valoarea temperaturii medii zilnice este de 27°C tot anul. Oraşul Natal dispune de un litoral cu nisip fin în lungime de 420 km, dintre care unele plaje sunt incluse printre primele 10 plaje ale lumii (Jacumã beach). Alături de litoral se regăsesc dune de nisip, ţârmuri cu stânci abrupte şi lagune.

Guvernul brazilian tratează staţiunea Natal ca fiind o regiune turistică de importanţă ridicată, de acea în oraş infrastructura este în continuă dezvoltare. Hoteluri, centre comerciale, locuri de distracţii moderne aşteaptă turiştii sosiţi mai ales din Europa şi America de Nord.

Oraşul Natal are numai 800 000 de locuitori, din această cauză oraşul nu este prea aglomerat şi siguranţa publică este mai bună decât în celelaltele oraşe ale Braziliei. În contradicţie cu marile oraşe situate pe ţârmul de N-E (ex.Recife), Natal nu dispune de viaţă de noapte sălbatică. Oraşul este staţiunea de odihnă preferată al bogătaşilor brazilieni.
Dincolo de vacanţa ideală pe litoral, Natal dispune şi de atracţii istorice şi de arhitectură, este în curs  dezvoltarea turismului de conferinţe şi dezvoltarea imobiliară.

Natal aşezarea geografică, vremea

Oraşul Natal se află situat în partea de N-E al Braziliei, în apropierea Ecuatorului. Faţă de Europa şi de Africa aceasta este partea cea mai apropiată, aşadar Natal este la şase ore jumătate pe calea aerului faţă de Portugalia. Oraşul a fost întemeiat în anul 1599 de Crăciun, Natal însemnând în portugheză Crăciun.
Natal dispune de un climat tropical, care se împarte în anotimp uscat şi anotimp umed. Anotimpul uscat ţine din Septembrie până în Martie, anotimpul ploios ţine din Aprilie până în August. Temperatura este ridicată tot anul şi are puţine variaţii.

 

Ian

Feb

Mar

Apr

Mai

Iun

Iul

Aug

Sep

Oct

Noi

Dec

Ziua (°C)

31

31

31

30

28

28

28

29

30

30

30

30

Noaptea (°C)

24

23

23

22

21

21

19

20

21

22

23

24

Precipitaţii (mm)

50

120

180

250

190

210

190

90

60

20

20

20

 

Atracţii şi programe în Natal

Forte dos Reis Magos

Fortăreaţa sub formă de stea, care se află situată lângă pilonul podului Newton Navarro pe ţârmul oceanului, este cea mai veche şi mai importantă atracţie al oraşului Natal. Fortăreaţa a fost construită în anul 1598, cu scopul de a apăra Natal de atacurile piraţilor francezi.

Podul Newton Navarro

Podul Newton Navarro peste râul Potengi este unul dintre cele mai înalte poduri ale Braziliei, care leagă părţile de N şi de E ale oraşului. Datorită mărimii sale în ultimii ani a devenit atracţie turistică.

Parque das Dunas

Este o rezervaţie naturală cu dune de nisip, care se află lângă ţârm, între părţile de N şi de S ale oraşului.

Parque da Cidade

Rezervaţie naturală situată între părţile de S şi de V ale oraşului, ale cărei principala atracţie o constituie turnul sub forma unui ochi proiectat de către Oscar Niemeyer.

Centrul istoric din Natal

Centrul istoric cuprinde 150 de stiluri de clădiri. Deşi oraşul a fost întemeiat în anul 1599, clădirile centrului istoric datează din secolele XIX şi XX.

Aeroportul Internaţional Natal Augusto Severo (Aeroporto Internacional Augusto Severo)

Modernul aeroport al oraşului Natal se află la 20 km de centrul oraşului. Zilnic aici sosesc din Lisabona cursele regulate ale Companiei Aeriene TAP Air Portugal. De pe aeroportul din Natal sunt curse aeriene de legătură către oraşele braziliene mai importante (São Paulo, Rio de Janeiro, Recife, Fortaleza, Salvador, Belo Horizonte, Brasilia). De pe aeroport se poate ajunge în oraş cu autobuzul (R$2,6), sau cu taxiul.

Natal - Hărţi

contentmap_plugin