Fortaleza prezentare

Fortaleza este situată în partea de N-E a Braziliei, este centrul regiunii Ceara, fiind totodată una dintre staţiunile preferate şi în plină dezvoltare ale Braziliei. Fortaleza este cel de al cincelea oraş ca mărime al Braziliei cu 2,3 milioane de locuitori, care a fost construit pe ţârmul Oceanului Atlantic. Oraşul trăieşte în primul rând din turism şi din comerţ. Fortaleza dispune de asemenea de un turism de conferinţe important. Este o metropolă modernă, unde aspectul oraşului este determinat de litoral şi de zgârie nori.
Istoria oraşului începe la începutul anilor 1600, când sub conducerea lui Martin Soares Morenó apar pe teritoriul oraşului portughezii, cu intenţia ca la vărsarea râului Ceara să construiască o fortăreaţă şi o biserică. Fortaleza a fost cu caracter provizoriu şi pe mâna olandezilor şi a indienilor băştinaşi. Din întâmplarea lui Martin Soares scriitorul José de Alencar a scris romanul său renumit Iracema, care este o compoziţie artistică a convieţuirii colonizatorilor portughezi şi a băştinaşilor indieni printr-o poveste de dragoste.
Cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal FIFA din 2014 Fortaleza va fi una dintre oraşele gazdă.

Fortaleza aşezarea geografică, vremea

Fortaleza se află situată în partea de N-E a Braziliei, lângă Oceanul Atlantic.
Fortaleza dispune de un climat tropical, care este caracterizat de două anotimpuri, unul uscat şi unul umed. În Fortaleza tot anul temperatura şi umiditatea sunt ridicate, dar briza oceanului temperează efectul acestora. Cele mai calde luni sunt Decembrie şi Ianuarie, anotimpul ploios ţine din Februarie până în Mai. Din August până în Decembrie vremea este uscată şi nivelul umidităţii este mai scăzută, decât în restul anului. Datorită vremii călduroase tot timpul anului şi apa Oceanului Atlantic este caldă.

 

Ian

Feb

Mar

Apr

Mai

Iun

Iul

Aug

Sep

Oct

Noi

Dec

Ziua (°C)

31

30

30

30

30

30

30

29

29

31

31

31

Noaptea (°C)

25

24

23

23

23

23

22

21

23

24

25

25

Precipitaţii (mm)

130

216

339

348

226

160

91

31

23

16

13

50

 

Atracţii şi programe în Fortaleza

Plajele din Fortaleza

Deoarece atât aşezarea cât şi clima oraşului Fortaleza sunt ideale pentru plajă, aşadar plajele orăşeneşti în lungime de 25 km sunt locaţii importante ale programelor din oraş.

Centrul Cultural Dragon of the Sea (Dragão do Mar)

Dragão do Mar este un centru cultural care cuprinde un muzeu, planetariu, teatru, bibliotecă şi cinematografe, şi în jurul căruia s-au construit numeroase restaurante, baruri şi buticuri care comercializează articole meşteşugăreşti.
http://www.dragaodomar.org.br/index.php

Catedrala Metropolitană din Fortaleza

Clădirea catedralei romano-catolice a fost sfinţită în anul 1978 şi poate adăposti 5000 de enoriaşi. Catedrala a fost proiectată de un arhitect francez în stil eclectic.

Parcul Coco (Parque Ecológico do Cocó Fortaleza)

Parcul Coco este cel mai mare parc din Fortaleza, unde sunt o mulţime de lucruri interesante de văzut, mai ales pentru copii. În parc se găsesc restaurante şi baruri.

Podul Englezului (Englishman Bridge)

Englishman Bridge a fost mai devreme parte a portului vechi din Fortaleza, astăzi cafenele, restaurante şi muzica live se găsesc pe acest loc de belvedere îndrăgit.

Teatrul Jose de Alencar

În teatrul situat în centrul oraşului vizitatorii pot viziona la sfârşitul săptămânilor programe de dans şi muzicale gratuite. Teatrul a fost construit între anii 1908 şi 1910, în stil neoclasic.

Fortaleza- Hărţi

contentmap_plugin