Brasilia prezentare

Capitala Braziliei este oraşul Brasilia, care a fost construit în 41 de luni între anii 1956 şi 1960. Capitalele anterioare au fost Rio de Janeiro şi Salvador da Bahia, dar Guvernul brazilian a dorit înfiinţarea unei capitale neutre în centrul ţării. Construcţiile au fost conduse de Lúcio Costa şi Oscar Niemeyer.
Oraşul Brasilia este modelul sistematizării urbane moderne şi conştiente. Oraşul văzut din aer are forma unui avion, unele părţi ale oraşului se individualizează în zone funcţionale (clădiri de locuit, bănci, hoteluri, ambasade, spitale), clădirile, parcurile, bisericile sunt toate creaţiile arhitecturii moderne ale anilor 1960. Oraşul Brasilia are 2,5 milioane de locuitori, în centru locuiesc 400 000 de locuitori, majoritatea înstăriţi, cu aceasta este cel de al patrulea oraş al ţării.
În Brasilia se găseşte parlamentul ţării, aici îşi au sediul numeroase companii braziliene, oraşul este un centru comercial important.

Oraşul Brasilia aşezarea geografică, vremea

Oraşul Brasilia este situată în centrul ţării pe maul lacului artificial Paranoá.

Atracţiile din oraşul Brasilia

Bulevardul Central (Eixo Monumental)

Bulevardul central al oraşului Brasilia este Eixo Monumental. Pe cele două sensuri ale bulevadului destul de larg tec benzi de autostradă, dealungul drumului se găsesc clădirile ministerelor, clădirea congrsului, monumente, clădiri guvernamentale. Majoritatea obiectivelor de vizitat ale oraşului Brasilia se găsesc de a lungul acestui bulevard.

Complexul Cultural Republican (Complexo Cultural da República)

Complexul cuprinde Muzeul Naţional şi Biblioteca Naţională.

Piaţa celor trei forţe (Praça dos Três Poderes)

Piaţa aflată la capătul axei oraşului se află între cele trei clădiri cele mai înalte ale oraşului, clădirea Congresului, Palatul Prezidenţial (Palácio do Planalto) şi clădirea Instanţei Supreme.

Clădirea Ministerului de Externe (Itamaraty Palace)

Clădirea Ministerului de Externe este una dintre cele mai interesante clădiri din oraşul Brasilia, unde se poate intra în cadrul unei ture organizate.

Catedrala din Brasilia (Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida)

Catedrala din Brasilia cu cele 16 coloane de beton, cântărind fiecare 90 tone şi cu geamurile pictate este o creaţie determinantă a arhitecturii bisericeşti moderne.

Monumentul Juscelino Kubitsek

Muzeul aduce omagiu preşedintelui care a dispus întemeierea oraşului, unde se află şi mormântul preşedintelui.

Palatul Prezidenţial (Palácio da Alvorada)

Reşedinţa preşedintelui brazilian a fost proiectată de asemenea de Oscar Niemeyer. Palatul se află pe o pensinsulă pe malul lacului Paranoá. Clădirea palatului prezidenţial de 7000 m2 este construită din sticlă şi beton.

Parcuri, Lacul Paranoá

Alături de clădirile moderne merită vizitate numeroasele parcuri ale oraşului Brasilia şi lacul artificial Paranoá.

Aeroportul Internaţional Presidente Juscelino Kubitschek

Aeroportul Internaţional al oraşului Brasilia este unul dintre aeroporturile principale ale Braziliei, de unde se poate ajunge în toate oraşele mari ale ţării, respectiv aici sosesc cursele TAP Air Portugal din
Lisabona. Aeroportul se află situat la 11 km de oraş. În zona hotelieră se poate ajunge cu autobuzul care costă 8 R$, acelaşi călătorie cu taxiul costă 30-40 R$.

Brasilia - Hărţi

contentmap_plugin