Belo Horizonte prezentare

Capitala regiunii Minas Gerais, Belo Horizonte situat în partea de S-E al Braziliei, este cel de al treilea oraş ca mărime al ţării. Oraşul are 2,5 milioane de locuitori iar zona metropolitană oferă adăpost pentru 5,5 milioane de brazilieni. Oraşul Belo Horizonte a fost construit în anii 1890, pentru a prelua funcţia  capitalei de la Ouro Preto. În Belo Horizonte clădirile vechi se amestecă în mod interesant cu cele noi.
Oraşul este un centru industrial şi economic important pe plan intern în Brazilia, numeroase companii internaţionale (ex.Google) şi braziliene îşi au birourile aici. Industria serviciilor este deosebit de puternică, aceasta dă 85% din GDP-ul oraşului. Minas Gerais este o regiune agricolă şi minieră bogată, prelucrarea produselor şi distribuţia lor se realizează în Belo Horizonte. Oraşul este un nod de circulaţie important, de unde putem ajunge pe autostrăzi în oraşele mari ale Braziliei. Belo Horizonte este de asemena un centru cultural, cu două universităţi, un conservator de muzică, o facultate tehnică, mai multe studiouri de televiziune şi de radio, teatre şi academii literare.

Belo Horizonte, aşezare geografică şi vremea

Belo Horizonte se află situat în partea de S-E al Braziliei, pe latitudinea sudică de 20°, la cca. 300 km de Oceanul Atlantic. Oraşul a fost construit pe numeroase dealuri, care sunt înconjuraţi de munţi. Oraşul se află la o altitudine de 850 m faţă de nivelul mării.

Oraşul Belo Horizonte dispune de un climat subtropical. Deoarece oraşul se află în emisfera sudică, primăvara începe în luna septembrie iar vara în decembrie. Lunile de iarnă (Iunie, Iulie, August) sunt uscate, lunile de vară (Decembrie, Ianuarie) sunt ploioase.

 

Ian

Feb

Mar

Apr

Mai

Iun

Iul

Aug

Sep

Oct

Noi

Dec

Ziua (°C)

28

29

28

27

26

25

25

27

27

28

27

27

Noaptea (°C)

19

19

19

17

15

13

13

14

16

17

18

18

Precipitaţii (mm)

296

188

163

61

28

14

16

14

40

123

227

319

 

Atracţiile turistice din Belo Horizonte

O parte dintre atracţiile oraşului Belo Horizonte sunt amplasate pe maul lagunei artificiale Pampulha, alte obiective sunt în împrejurimile Praca da Liberdade (piaţa Libertăţii) şi Praca Raul Soares în formă circulară.

Grădina Zoologică din Belo Horizonte

Grădina Zoologică este vizitată anual de milioane de vizitatori, care este un program excelent în oraş atât pentru adulţi cât şi pentru copii.

Laguna Pampulha

În partea de S-V al oraşului Belo Horizonte se găseşte laguna de mari dimensiuni, care oferă posibilităţi minunate pentru practicarea sportului. Pe malul lagunei se găseşte Stadionul
Mireiaro şi Biserica Sf. Francisc de Assisi (Igreja de Sao Francisco de Assis), care a fost proiectat de asemenea de Oscar Niemeyer.

Parque Municipal Américo René Giannetti

Parcul aflat în Centrul oraşului a fost construit în anul 1890, în stil francez. În parcul ce se întinde pe 18 hectare, putem să ne plimbăm cu bărci închiriate pe numeroase lacuri artificiale şi să hrănim raţele. Din anul 1992 şi un centru de divertisment îşi aşteaptă vizitatorii.

Piaţa Libertăţii (Praça da Liberdade)

Piaţa cu plante ornamentale, pavilion de muzică, fântâni din marmură şi fântână arteziană iluminată a fost proiectată de Reinaldo Dieberger în anul 1920. Pe două laturi ale pieţii stă câte o clădire proiectată de Oscar Niemeyer, având în centru clădirea clasică a Palatului Guvernatorului (Palácio da Liberdade).

Palatul Guvernatorului (Palácio da Liberdade)

 Palatul Guvernatorului a fost prima clădire terminată al oraşului. Palatul a fost construit într-un stil arhitectural mixt, cu puternice influenţe neoclasice. Palatul poate fi vizitat în fiecare prima duminică a lunii, între orele 8:00 – 14:00.

Turnul Alta Vila (Torre Alta Vila)

Locul de belvedere înalt de 100 m al Turnului Alta Vila, oferă o panoramă minunată asupra oraşului. Pe vârful turnului se găseşte un Hard Rock Cafe popular.

Catedrala Nossa Senhora da Boa Viagem

Catedrala a fost terminată după 20 de ani de construire, în anul 1932 în stil neogotic. Catedrala este una dintre simbolurile oraşului, care cuprinde numeroase sculpturi în piatră şi un tablou din lemn aflat la altar.

Belo Horizonte - hartă

contentmap_plugin